Mivel sokan érintettek, írunk egy rövid cikket a hitelkiváltással kapcsolatban:
 

Menetrend: mi történik? Mik a lépések?


1. A bank megküldi az elszámoló levelet

Első lépésben a bank elküldi az elszámoló levelet, ami tartalmazza azt, hogy mennyi a fennálló hiteltartozásunk devizában és forintban, illetve tartalmazza a forintosított hitel kondícióit is. Amennyiben az elszámolással nem ért egyet, akkor az elszámolás átvételétől számított 30 nap áll rendelkezésére, hogy írásban panaszt tegyen.
 

2. A hitel forintosodása

Ha Ön a levél kézhezvétele után nem tesz semmit, akkor a hitele forintosodik a jelenlegi bankjánál, azaz lesz egy forint hitele - amit később bármikor kiválthat egy másik forint hitellel. Tehát van lehetősége alaposan végiggondolni, hogy ki kvánja-e váltani hitelét egy kedvezőbbel, és ha igen, akkor hol. Fontos! A hitelkiváltás folyamata megegyezik egy új hitelfelvétel folyamatával, tehát hasonló a hitelelbírálás is. Mindenképpen tájékozódjon a részletekről előre!

Ha úgy gondolja, hogy el kellett volna számolnia bankjának, azonban elszámolást nem kapott, az elszámolás elmulasztása miatti panaszát az elszámolás valamennyi érintett fogyasztó számára történt megküldéséről szóló banki közzététel dátumától számított 60 naptári napon belül terjesztheti elő bankjánál.
 

3. Hitelkiváltás

A forintos hitelt van lehetősége kiváltani jobb kondíciójú hitelekkel!

Ez más banknál történhet, egy normális hiteligényléssel (bírálat stb.), mindenképpen érdemes előtte tájékozódni, felkészülni!
 

4. Mit tegyek?

Kapkodni nem kell! Gondolkozzon, mérlegeljen!

Ha tanácsra, banki ajánlatokra van szüksége, akkor regisztráljon, segítünk az Önnek legjobban megfelelő kostrukciót kiválasztani!

Segítséget kérek a devizahitel kiváltásban!

Adja meg elérhetőségeit, hogy a devizahitel kiváltással kapcsolatban fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot!

Céges kapcsolati adatok
Vállalkozás adatai


Hasznosnak találta az oldalon található tartalmat? Nyomjon egy "Tetsziket" vagy ossza meg partnereivel, ismerőseivel!


Cégfinanszírozás.hu hírlevél