Talán az Ön cége is - úgy ahogy a magyar vállalatok többsége - túl van már jó néhány sikertelen hitelkérelmen. Ilyenkor gyakra halljuk a vállalkozók szájából például ezt a mondatot: "De hát van egy 100 millió forintot érő ingatlanom, miért nem kapok rá 20 millió hitelt? Mi az akadálya?" 

Bizony, a hitelfelvételi szempontok megváltoztak a válság hatására. A feltételek szigorúbbak, már nem olyan egyszerű hitelhez jutni, mint korábban. A bankok 3 alapvető szempontot tartanak szem előtt, ami meghatározza egy cég hitelképességét. A rengeteg kérdés, amit feltesznek, e szempontoknak a körüljárására irányul:

1. A cég cash flow-ja

Mostanra már nem elegendő, ha van egy nagy értékű ingatlan, ami fedezetként tud szolgálni. Fontos, hogy a cég ki tudja termelni a hitel törlesztő részleteit. Ennek az elbírálása a cég éves beszámolója,a  főkönyvi kivonat és az üzleti terv alapján történik.

2. Tulajdonosi elköteleződés

A tulajdonos vállaljon kockázatot! Mit jelent ez? A bankok manapság már nem engedhetik meg maguknak, hogy minden kockázatot átvállaljanak. Csak abban az esetben hiteleznek a vállalkozásnak, ha a tulajdonos anyagi kockázatot vállal a projekt sikeréért, tehát készfizető kezességet vállal, esetleg saját nevén levő ingatlant von be fedezetként.

3. Biztosíték

Természetesen továbbra is szükség van biztosítékra. A legelterjedtebb az ingatlanbiztosíték, de lehet az akár zálogjog, készpénz óvadék, opciós jog, vagy egyéb biztosítéktípus.
Jellemzően a piaci ár 50-70%-a szokott lenni a banki kockázatvállalás felső limitje.

Sikeres hitelkérelmének a titka tehát az, hogy a fenti 3 feltétel meglétéről meggyőzze a bankot. Ha ezügyben további tanácsot, segítséget szeretne kapni, akkor kérjük, lépjen kapcsolatba velünk: info[kukac]cegfinanszirozas.hu, vagy indítsa el hitelkérelmét:
 
 Konkrét hitelajánlatokat szeretnék kérni bankoktól
Alapkérdések
Igen
Kft
Zrt, Nyrt
Bt
EV
Igen
Nem
Igen
Nem
Igen
Nem
Igen
Nem
Igen
Nem
Személyes adatok
Hitelösszeg
Ft


Hasznosnak találta az oldalon található tartalmat? Nyomjon egy "Tetsziket" vagy ossza meg partnereivel, ismerőseivel!


Kapcsolódó termékek

Hitelképesség vizsgálatMNB hitelMikrohitel

Cégfinanszírozás.hu hírlevél