3+1 praktikus tanács annak érdekében, hogy SIKERESEN tudjunk 2,5%-os MNB Hitelt igényelni:


1. Ingatlanfedezet nélkül nem megy!

Banktól MNB hitelt csak ingatlanfedezet mellett lehet kapni. Könnyítés ugyan, hogy az MNB hitelt kiterjesztették lízingre is, ami azt jelenti, hogy a beszerzendő eszközállomány jelenti a fedezetet a hitel mögött, ezt azonban tapasztalataink szerint nagyon kevés helyen folyósítják még. Ráadásul arra is számítani kell, hogy kiegészítő fedezetet a bank ebben az esetben is szokott kérni.
 

2. A realitások talaján: mennyi hitelt kaphatunk?

Természetesen minden bank másképpen értékeli a céget, illetve határozza meg az adható hitel nagyságát, de van pár ökölszabály, aminek a segítségével meg tudjuk határozni, mennyi a megkapható hitel felső határa:
  • Egyik szempont a legutolsó lezárt év árbevétele. Üzleti terv függvényében a legutolsó lezárt év árbevételének 50-100%-t kaphatjuk; ha tehát egy nagyon jó üzleti tervet rakunk össze, akkor sem valószínű, hogy több hitelt kapunk, mint amennyi a tavalyi árbevételünk volt
  • A fizetendő éves törlesztőösszeg nem haladhatja meg a legutolsó lezárt év mérleg szerinti eredményének, illetve az értékcsökkenésnek az összegét (durván számítva ez a cég pénztermelő képessége)
A felvehető hitel felső határa a fenti két összeg közül a kisebb. Ettől nem érdemes nagyon eltérni a hitelkérelem beadása során.
 

3. Egy bank – egy dobás

Fontos, hogy a bankhoz jól összerakott üzleti tervvel érkezzünk, mert ha visszautasítanak, második lehetőség nem igazán lesz. Jó, ha felkészültek vagyunk, hogy az adott banknak mi a „nünükéje”, és ennek ismeretében alakítjuk ki az üzleti tervet és a hitelkérelmet!
 

+1: számlavezetés

Tekintettel arra, hogy az MNB hitel kondíciói egyformák, viszont a hitelt nyújtó bank megköveteli, hogy ott vezessük a számlát, ezért fontos megvizsgálni a számlavezetési kondíciókat. Éves szinten több százezer forintos külömbség lehet a költségekben!
 
Vizsgálja meg cége hitelképességét!
Alapkérdések
Igen
Kft
Zrt, Nyrt
Bt
EV
Igen
Nem
Igen
Nem
Igen
Nem
Igen
Nem
Igen
Nem
Személyes adatok
Hitelösszeg
Ft


Hasznosnak találta az oldalon található tartalmat? Nyomjon egy "Tetsziket" vagy ossza meg partnereivel, ismerőseivel!


Cégfinanszírozás.hu hírlevél