A Nemzeti Bank hamarosan megújítja a Növekedési Hitelprogramot, az új program az NHP+ nevet viseli.

Kezdjük talán ott, hogy miért is tervezi az MNB az NHP+ hitelprogramot? 

Azért, mert azt látja a piacon, hogy bár sok vállalkozó fantáziáját megmozgatta az NHP program, azonban kevesen kapták ezt meg. Ennek az az oka, hogy az alacsony kamat miatt a bankok csak a bombabiztos lábakon álló cégeknek merték odaadni ezt a hitelt, és valljuk be őszintén, ilyen cégből nem sok van ma Magyarországon.

Ugyanakkor ahhoz, hogy a magyar gazdaság fejlődni tudjon, a vállalkozókat el kell látni a szükséges forrásokkal! Ezt felismerve a Nemzeti Bank úgy döntött, hogy segít a bankoknak, és átvállalja az NHP hitelek kockázatának egy részét. Ez azt jelenti, hogyha egy cég nem tudja törleszteni a hitelt, akkor a veszteség egy részét az MNB megtéríti a hitelező banknak, mindezzel csökken a bank által felszámított kamatszint. Ezáltal lehetővé teszi a Nemzeti Bank, hogy a bankok a kevésbé bombabiztos cégeket is „megkínálja” ezzel a hitellel.

De nézzük, mire is lehet felhasználni az NHP+ hitelt!

Az új konstrukcióban a vállalkozás által felvett hitel legalább 70%-a kell, hogy beruházási hitel (lízinget is beleértve) legyen. Hitelkiváltásra egyáltalán nem, forgóeszköz-finanszírozásra, faktoringra és EU-s támogatások előfinanszírozására pedig csak korlátozott mértékben lesz lehetőség.

Mit várnak az új konstrukciótól?

Az NHP ugyan megállította a vállalati hitelezés hosszú ideje tartó visszaesését, ám a gazdasági növekedés szinten tartását még így sem sikerült elérni. Az NHP+ nemcsak hogy tágabbra nyitja az NHP kapuit, aminek köszönhetően számos kockázatosabb vállalkozás is kedvező kondíciók mellett juthat hitelhez, de jelentős GDP növekedést is eredményezhet, mellyel valóban felélénkülhet az ország gazdasági helyzete.

Mikor fog indulni az új hitelprogram?

Az NHP+ hitelkonstrukció 2015 március 16-án fog indulni. A bankoknak várhatóan 1-2 hónapra lesz szükségük termékeik és szabályzataik kialakításához, illetve módosításához.
Az idő el fogja dönteni, hogy mennyire válik be ez az ötlet, mindenesetre figyelemre méltó terv ez a Nemzeti Bank részéről.

Ne maradjon le erről a lehetőségről! Jelentkezzen az NHP+ hitelprogramra! Nálunk 6 bank ajánlatát találhatja meg egy helyen.


Hitelajánlatokat kérek bankoktól!
Alapkérdések
Igen
Kft
Zrt, Nyrt
Bt
EV
Igen
Nem
Igen
Nem
Igen
Nem
Igen
Nem
Igen
Nem
Személyes adatok
Hitelösszeg
Ft


Hasznosnak találta az oldalon található tartalmat? Nyomjon egy "Tetsziket" vagy ossza meg partnereivel, ismerőseivel!


Kapcsolódó oldalak

Növekedési hitel lakóingatlanra isMNB hitel

Cégfinanszírozás.hu hírlevél