A Magyar Nemzeti Bank a kis- és középvállalkozások fellendítése és megsegítése érdekében október elsejétől elindította növekedési hitelprogramja második szakaszát. Október elsejétől 500, a teljes időszakában (2014. december 31-ig) pedig összesen 2000 milliárd keretösszegű program a bankokon keresztül lendíti fel a pénzintézetek és kkv-k számára is kedvező módon a hitelezést.
A Matolcsy György vezette jegybank nulla százalék kamatozású refinanszírozású hitelt nyújt a bankoknak, amelyek azt legfeljebb 2,5 százalék kamatozással adják tovább az igénylőknek. Ezt leszámítva csak egyéb fizetendő költség (értékbecslési, ügyvédi vagy közjegyzői díj) terhelheti a hitelt.
 
Konkrét hitelajánlatokat szeretnék kérni bankoktól
Alapkérdések
Igen
Kft
Zrt, Nyrt
Bt
EV
Igen
Nem
Igen
Nem
Igen
Nem
Igen
Nem
Igen
Nem
Személyes adatok
Hitelösszeg
Ft


 

Matolcsy hitel előzményei

A növekedési program már június elsején, három hónap „próbaüzemmódban” elindult, akkor 750 milliárd forintos kerettel. A mostani, második szakasz három fő pillérrel működik.
Az első, miszerint a keret 90 százaléka az új hitelek finanszírozására szolgál, és a 2. pillérben van lehetőség a régi deviza- és forinthitelek kiváltására.
A 3. pillér keretében a kereskedelmi bankok és a jegybank megállapodást kötnek: ez alapján húsz százalékkal csökkenthetik a jegybanknál tartott kéthetes jegybanki kötvényállományukat, miközben az MNB a devizatartalékok terhére hasonló értékben biztosít lehetőséget számukra a rövid lejáratú adósságaik kifizetésére. A növekedési program második szakaszában – az elsővel ellentétben – csak a szerződés megkötésekor kell megfelelni a kkv-kritériumoknak, így később semmi sem köti a cég fejlődését.

Konkrét hitelajánlatokat szeretnék kérni bankoktól
Alapkérdések
Igen
Kft
Zrt, Nyrt
Bt
EV
Igen
Nem
Igen
Nem
Igen
Nem
Igen
Nem
Igen
Nem
Személyes adatok
Hitelösszeg
FtHasznosnak találta az oldalon található tartalmat? Nyomjon egy "Tetsziket" vagy ossza meg partnereivel, ismerőseivel!


MNB hitel, Fix kamat: 2.5%


Hitelösszeg: 10 000 000 Ft

5M Ft500M Ft

Futamidő: 10 év

1 év10 év
Törlesztőrészlet:
számolás ... Részletes törlesztési tervért kattintson ide

Cégfinanszírozás.hu hírlevél