Február 12-től jelentős változás lép életbe az Növekedési Hitelprogram feltételeiben. A KKV szektorban működő vállalkozások ugyanis már nemcsak a megszokott beruházásokhoz és forgóeszköz-finanszírozásához hanem lakóingatlan vásárlásához is felvehetik a kedvezményes, 2,5%-os hitelt

Mindezidáig nem lehetett sem vásárolni, sem pedig építeni vagy felújítani lakóingatlanként bejegyzett ingatlanokat az NHP kedvezményes 2,5%-os díjjal rendelkező hiteléből. Ez mostantól már másképp lesz, február 12-től ugyanis a lakóingatlant is ugyanúgy be lehet vonni a fejlesztési tervekbe, mint más eszközöket.

Lesz-e valamilyen megkötés?

A lakóingatlanra történő NHP kedvezményes hitel feltétele mindössze annyi, hogy az ingatlan kizárólag üzleti célú hasznosításra változzon. Amennyiben az átminősítés nem történik meg a földhivatalnál, a hitel összegét azonnal vissza kell fizetni.

Milyen ingatlancélokra használható fel a hitel?

Amennyiben a vállalkozás megfelel a bank hitelbírálati szempontjainak, valamint az NHP feltételeinek, úgy a hitelt felhasználhatja a lakóingatlan tulajdonjogának megszerzésére, átépítésére, bővítésére, vagy felújítására.

Amit még tudni érdemes:

Mivel a Növekedési Hitelprogram 2,5%-os hiteléhez az MNB biztosítja a kamatmentes forrást a bankoknak, ezért egy meglehetősen szigorú szabályokkal és feltételekkel rendelkező finanszírozási forma. Ennek köszönhetően erőteljesen ellenőrzik is a hozzá kapcsolódó tevékenységeket, a hitel tényleges felhasználását. Tehát kizárólag csak akkor javasolt a hitel felvétele lakóingatlanra, amennyiben nem magáncélú felhasználásra fog az kerülni.
 
Konkrét hitelajánlatokat szeretnék kérni bankoktól
Alapkérdések
Igen
Kft
Zrt, Nyrt
Bt
EV
Igen
Nem
Igen
Nem
Igen
Nem
Igen
Nem
Igen
Nem
Személyes adatok
Hitelösszeg
FtHasznos volt Önnek ez az oldal? Ossza meg barátaival, ismerőseivel, partnereivel, hogy Ők is profitálhassanak belőle!


Kapcsolódó oldalak

Növekedési hitel: most vagy sohaA cégek leggyakoribb 5 kérdése az MNB hitel kapcsánHogyan igényeljünk MNB hitelt sikeresen?

Cégfinanszírozás.hu hírlevél