A válság éveinek lecsengésével egyre több bank foglalkozik ismét projektfinanszírozással. Ugyanakkor a bankok továbbra is nagyon elővigyázatosan vágnak bele ilyen ügyletekbe, ezért csak nagy körültekintéssel összerakott projekttervvel szabad megkeresni a potenciális finanszírozókat. Itt is érvényes a szabály: csak egy bemutatkozási lehetőség van, ha az nem sikeres, akkor másodszorra már nem tudjuk ugyanazt a projektet "eladni" a bank felé.

A projektek során az alábbi szempontok a legfontosabbak a bankok számára - az előszűrés jellemzően ezen szempontok alapján történik meg:
 • Az ügylet típusa
 • A projekt mérete
 • A beruházás lokációja
 • Önerő mértéke
 • Ingatlanértékesítés esetén: előértékesíttség mértéke
 • A tulajdonosok szakmai múltja
 • Bizonyos projektek esetében a cash flow alapú üzleti modell

Projektfinanszírozás menedzsment

Célunk az, hogy segítsük a projektgazdákat abban, hogy a projekt finanszírozási oldala minél gördülékenyebben működjön. A munka főbb lépései:
 1. Tervezés – a beruházás elemzése után a projekt pénzügyi, jogi és vállalati struktúrújának kialakítása, vagy szükség szerinti átdolgozása, oly módon, hogy az a finanszírozók számára is kellő vonzerővel rendelkezzen a biztonság mellett.
 2. Előkészítés – a kialakított koncepció megfelelő prezentálásanak elkészítése,
 3. Tárgyalás a finanszírozókkal – kérdések megválaszolása, legjobb kondíciók elérése, ajánlatok kiértékelése és összehasonlítása, részvétel a szerződések előkészítésében
 4. Pénzügyi menedzsment – pénzügyi lebonyolítás, elszámolások, az egyes hitelfolyósítások előkészítése, a lehívási feltételek monitoringja,

Hogyan tudunk segíteni?

Kollégánk, Fehérvári Zsolt urbanista-közgazdász több mint 15 éve foglalkozik ingatlanberuházásokhoz kapcsolódó tanácsadással, melyből  8 évet banki oldalon töltött el. Segít a projekt megtervezésében, a finanszírozókkal történő tárgyalásban, a beruházás lebonyolításában és elszámolásában, akár a projekt teljes befejezéséig.


Kérjen személyes találkozót

Kérjen egyedi, személyre szabott ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Céges kapcsolati adatok
Pályázati projekt adatok
Ft
Cég adatokHasznosnak találta az oldalon található tartalmat? Nyomjon egy "Tetsziket" vagy ossza meg partnereivel, ismerőseivel!


Cégfinanszírozás.hu hírlevél