Néhány beadott 0%-os hitel pályázattal a hátunk mögött összegyűjtöttük, mik a személyes tapasztalataink ezzel az új pályázattal. Elöljáróban annyit szeretnénk előrebocsájtani, hogy a rendszer még kiforratlan, így folyamatosan derülnek ki új elvárások, beadandó dokumentumok és figyelembe veendő feltételek. Ugyanakkor a 0% kamat igen vonzó, és ezt a hitelt gyakran könnyebb megkapni, mint egy sokkal drágább banki finanszírozást.Lássuk a részleteket:

1. Adatok, dokumentumok: Természetesen a vállalkozással kapcsolatos minden adatra szükség lesz, de talán nem általános az, hogy a kapcsolt vállalkozások vonatkozásában is be kell gyűjteni ezeket.A cégkivonatot közjegyzővel szükséges hitelesíteni.

2. Pályázati összeg: Önerő felett csak a beruházás nettó összegére lehet pályázni, vagyis az önerőnek minimum fedeznie kell a beruházás 10 %-át, illetve az áfát. A megpályázott összeg nem lehet nagyobb, mint a pályázó éves árbevételének négyszerese.
 
3. Feltétel: A pályázónak bankszámlát kell nyitnia a befogadó banknál, amelynek megnyitása és megszüntetése díjmentes.
 
4. Azonosítás, ellenőrzés: A személyes azonosítás mellett a befogadó bank helyszíni szemlét is tartani fog. 
 
Lássunk egy-két reprezentatív példát, mire kell számítani konkrét projektek esetében.
 
1.számú példa: Új gépek beszerzése:

A beszerzendő gépekről konkrét specifikáció szükséges (megnevezés, típus, cikkszám, stb.) Konkrét árajánlat is szükséges a berendezések szállítójától, melynek magyarországi cégnek kell lennie. Az árajánlattal kapcsolatban adott, hogy milyen adatokat kell rajta szerepeltetni, így az árajánlat kérését megelőzően erről tájékozódni kell. Pontosan meg kell jelölni a telepítés, vagy a tárolás helyét, amit rendszerint ellenőriznek is!
 
2. számú példa: Építési projekt:
 
Az építendő objektumról komplett műszaki dokumentáció szükséges, érvényes építési engedéllyel kell rendelkezni. A maximum 2 %-os telekvásárlási szabályt szigorúan ellenőrzik. Komplett költségvetés készítése szükséges, 150 M Ft felett pénzügyi és mérlegtervet kell készíteni a futamidőre. Az ügylet bírálatát csak előzetes értékbecslés megrendelése után indítják el (zéró riport szükséges az FHB értékbecslőitől).
 
 
Mikorra várható a beadást követően az elbírálás?
 
Általános tapasztalat, hogy a rendszer még nem működik igazán bejáratott rendszerként. Az adatfelvitel nehézkes, közben előfordul, hogy lefagy a rendszer. A szerződések nyomtatása nem automatikus, ami megint csak lassítja a folyamatot. Számítani kell ugyanakkor az utólagosan kért hiánypótlásra. Mindebből kifolyólag az elbírálás elhúzódni látszik, jelenleg még nem működik az automatikus 5 napos döntési szisztéma. A keret eddigi kihasználtságáról még nincs visszajelzés.
 
A 0%-os hitel kétségtelenül kedvező lehetőség a kkv-k számára, és bár jelenleg még hosszadalmas az elbírálás folyamata, mindenképpen érdemes élni a pályázati feltételeknek megfelelő cégeknek a kamatmentes kölcsönnel. Hisz hol van még egy ilyen hasonlóan kedvező lehetőség?

Részletesebben itt olvashat a hitelprogramról.

Érdekel a pályázat!
Céges kapcsolati adatok
Vállalkozás adatai
Ft
Ft
Pályázati projekt adatok
Ft
0-20 Millió Ft
20-50 Millió Ft
50-100 Millió Ft
100 Millió Ft felett
nem tervezek gépbeszerzést
0-20 Millió Ft
20-50 Millió Ft
50-100 Millió Ft
100 Millió Ft felett
nem tervezek ingatlan építést, felújítást
0-20 Millió Ft
20-50 Millió Ft
50-100 Millió Ft
100 Millió Ft felett
nem tervezek energetikai fejlesztést
0-20 Millió Ft
20-50 Millió Ft
50-100 Millió Ft
100 Millió Ft felett
nem tervezek innovációs fejlesztést
0-20 Millió Ft
20-50 Millió Ft
50-100 Millió Ft
100 Millió Ft felett
nem tervezek egyéb fejlesztést
Finanszírozási lehetőségek
Igen
NemHasznosnak találta az oldalon található tartalmat? Nyomjon egy "Tetsziket" vagy ossza meg partnereivel, ismerőseivel! 


Cégfinanszírozás.hu hírlevél