Hitel, egyszerűen
 
Sok kisebb vállalkozás küzd idehaza azzal, hogy képtelen a fejlődését elősegítő hitelhez jutni, mivel valamiért nem felel meg a hitelintézetek elvárásainak. Holott az időben felvett és okosan felhasznált, nem brutális terhet jelentő hitel a kis- és középvállalkozások jövőjének záloga lehet.
 
Az említett vállalkozások helyzetén segíthet a Vállalkozásfinanszírozási Program, amelynek célja olyan mikro-, kis- és középvállalkozások elérése, amelyek finanszírozási igényét a kereskedelmi hitelintézetek valamely oknál fogva (például magasabb kockázati profil, alacsony hitelösszeg igénylés) nem tudják kielégíteni, s ennek eredményeként egyáltalán nem, vagy lényegesen kedvezőtlenebb feltételekkel juthatnak hozzá a versenyképességük fenntartását, folyamatos fejlődésük biztosítását szolgáló, illetve beruházásaikat finanszírozó külső forrásokhoz.
 
A programban részt vehet minden Magyarországon vagy az EGT területén székhellyel és hazánkban fiókteleppel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozás, amely megfelel a vonatkozó feltételeknek (nem áll például törlés, felszámolás vagy csődeljárás alatt).
 
A Vállalkozásfinanszírozási Program államilag támogatott kedvezményes kamatozású forrást biztosít, amelyet rugalmas hitelezési feltételek és alacsony egyszeri díjak mellett igény szerint 2 éves türelmi idővel akár 10 éves futamidőre nyújtanak.
 
A hitelből finanszírozható:
  • ingatlan-beruházás (ingatlan vásárlás csak akkor finanszírozható, ha ahhoz fejlesztési célú beruházás is kapcsolódik)
  • tárgyi eszköz vásárlása, beszerzése
  • a program keretében finanszírozott beruházáshoz közvetlenül kapcsolódó tartós forgóeszköz finanszírozás, maximum a teljes hitelösszeg 10%-áig
 
Információk a hitelről
  • az összeg 1-100 millió forint közé esik
  • az önerő csekély összegű támogatás esetén (amely állami támogatást is tartalmazhat) minimum 10% (regionális beruházási támogatás esetén, minden állami forrástól mentesen minimum 25%)
  • a kamat mértéke jelenleg maximum 4,97%
  • nincsen kezelési költség
  • a folyósítási jutalék 1% de maximum 500 ezer forint
 
A hitelügylet megvalósításához a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. biztosítja a refinanszírozási forrást.
 
Hitelelőszűrés indítása!
Alapkérdések
Igen
Kft
Zrt, Nyrt
Bt
EV
Igen
Nem
Igen
Nem
Igen
Nem
Igen
Nem
Igen
Nem
Személyes adatok
Hitelösszeg
Ft 
Hasznosnak találta az oldalon található tartalmat? Nyomjon egy "Tetsziket" vagy ossza meg partnereivel, ismerőseivel!


Cégfinanszírozás.hu hírlevél