Mit kell tudni ez EU-s pályázatokról?

 
Összegyűjtöttük azokat a hasznos információkat, amiket mindenképpen érdemes tudni az EU-s pályázatokról.
 
  • Az EU pályázatokon történő indulásnak sok feltétele van; ezek közül az egyik legfontosabb, hogy a vállalkozás székhelye, vagy fejleszteni kívánt telephelye hol helyezkedik el.
  • A megpályázható összeg régiónként eltér, jellemzően Budapesten és Pest megyében sokkal kevesebb pályázati lehetőség van, és azok nagyon gyorsan, nemegyszer pár nap alatt kimerülnek.
  • A pályázati folyamat hosszú és bürökratikus, a teljes átfutási idő akár fél évnél is hosszabb lehet.
  • Jó hír, hogy a pályázati feltételek egyértelműek és ismertek, tehát előre jó eséllyel meg lehet ítélni, hogy érdemes-e pályázni.
  • A pályázatok komplexitása miatt erősen javasolt pályázatíró segítségét kérni, aki pontosan ismeri a leadandó dokumentumokkal szembeni elvárásokat, illetve a pályázati folyamat egyes lépéseit
  • A pályázatírók különböző árakon dolgoznak,de ezen nem érdemes spórolni. Egy kevéssé gyakorlott vagy alapos pályázatíró esetén könnyen hibás anyagot küldünk be, amivel elveszítjük a pályázatot, és így a pályázatba belefktetett erőt, időt és pénzt. A pályázatírók díjazása jellemzően fix alapdíjból és sikerdíjból áll össze.

Hasznosnak találta az oldalon található tartalmat? Nyomjon egy "Tetsziket" vagy ossza meg partnereivel, ismerőseivel!


Nyitott pályázatok

MunkahelyteremtésVállalati technológia fejlesztésTelephelyfejlesztésVállalkozásfejlesztésPályázatírás

Hírek, újdonságok

2015. április 23.

GINOP - idén 68 uniós pályázati felhívás

Meghozták az utolsó szükséges lépéseket is, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében az idei évben 68 pályázati felhívást tesznek közzé nem kevesebb, mint 830 milliárd forint összegben. Az NGM pályázatkezelési főosztályvezetője tájékoztatása szerint még áprilisban megjelennek a KKV szektor számára kiírt kapacitásbővítést, munkahelyteremtést és piaci megjelenést támogató pályázatok.

2014. november 13.

Újabb EU-s pályázatok

Szerdán (2014. 11. 12-án) öt újabb Uniós finanszírozású pályázat nyílt meg. A vissza nem térítendő támogatást nyújtó pályázatok több mint 61 milliárd forinttal kívánják segíteni például a fiatalok vállalkozóvá válását, a szakképesítéssel nem rendelkezők elhelyezkedését, a rugalmas foglalkoztatást, az exportpiacokon való megjelenést, valamint a technológiabővítést. Az előzetes igények felmérései alapján a 8,5 milliárd forint keretösszegű termelői kapacitás bővülését segítő pályázat bizonyult a legnépszerűbbnek, erre nem kevesebb mint 2100 igény érkezett a keretösszeget jóval meghaladva.

2014. október 17.

Hamarosan megjelennek az operatív programok pályázatai

Jövő év első hónapjaiban már mindenki láthatja a 2014 és 2020 közötti EU-s fejlesztési ciklus 10 operatív programjának összes pályázatát, a teljes programciklus várhatóan 2015.január-februárban fog elindulni-jelentette ki Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár. Továbbá azt is hozzátette, hogy a következő hetekben újabb pályázatok kerülnek kiírásra. Úgy véli, az Európa Bizottság jóváhagyásáig hátralévő időszakban nagyjából 500-1000 milliárd forintnyi pályázat jelenhet meg ebben a formában. Kiderült, hogy a GINOP-on belül 7 egymás mellett futó program várható.

2014. szeptember 18.

Október elején várható a GINOP pályázatok megjelenése

Bár a vállalkozók által leginkább várt telephelyfejlesztés és technológiafejlesztési pályázatok még nem kerültek kiírásra, de az első GINOP pályázatok október elején várhatóan meg fognak jelenni. Ezek: Fiatalok vállalkozóvá válását támogató pályázat, illetve a munka és a magánélet összeegyeztetését szolgáló projekteket támogató pályázat.

Cégfinanszírozás.hu hírlevél